O klubu

Fudbalski klub Altina

FK Altina neguje jedinstveni duh u okruženju u kome radi, šireći ga gde god da sa svojim sportistima odlazi. Za pravilan razvoj, posedujemo sprave koje nam pomažu u radu sa decom (lopte, markere, čunjeve, merdevine, visoke i niske prepone specijalno pravljenje za mlađe kategorije....).Treneri garantuju visok nivo stručno-pedagoškog rada, mogućnost afirmacije talentovane dece, maksimalnu bezbednost dece i stvaranje sportskih navika.


FK Altina je osnovan 2003.godine. Škola fudbala Altina upisuje članove tokom cele godine. Namenjena je deci uzrasta 5-14 godina. Brojimo preko 200 članova . Beležlili smo značajne uspehe o čemu govori preko 100 osvojenih trofeja koji krase naše klubske vitrine.Važno je naglasiti da je vreme održavanja treninga prilagođeno školskim obaveza malih fudbalera.


Jedan od osnovnih nedostataka u radu sa decom je težnja trenera fudbala da se ranom specijalizacijom i orjentacijom ka takmičenju postižu takmičarski ili ekipni rezultati, koji neminovno zapostavljaju individualni razvoj dece, koja se nalaze na samom početku sticanja osnovnih navika za bavljenjem fudbalskim sportom. Stručni tim fk Altina nalazi balans izmedju individualnosti i kolektiva, upravo ispravljajući takvu grešku. Naš rad je na visokom profesionalnom nivou jer posedujemo dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Takođe, naš tim trenera svakodnevno prati razvoj I napredak svakog deteta pojedinačno.

Plan rada

Škola fudbala “Altina” upisuje nove članove tokom cele godine. Naša želja je da se što više dečaka opredeli za bavljenje sportom, zdrav život i pravilan razvoj.

Treninzi se obavljaju ekipno, tri puta nedeljno pod stručnim nadzorom trenera. Ekipe se formiraju prema uzrastu i znanju dece. Svakom zainteresovanom polazniku omogućavamo prve nedelje neobavezno prisustvo i učešće na treninzima, kako bi se uverili u uslove i kvalitet našeg rada.

Naša škola poseduje sopstvene terene na jednoj lokaciji. U zavisnosti od plana treninga, vremenskih prilika, deca mogu trenirati u sportskoj sali, zatvorenom ili otvorenom terenu sa veštačkom travom. Vreme održavanja treninga je prilagođeno školskim obavezama dece.

Treneri

  • Perišić Dragan – Generaćija 1999 god.
  • Vorkapić Steva – Generacija 2000 god.
  • Drakulić Nikola – Generacija 2001 god .
  • Kućerovoć Stefan – Generacije 2002 i 2004 god .
  • Trifunović Zeljko – Generacije 2003 i 2005 god .
  • Đurić Marko – Generacije 2006 i 2007 god.
  • Memarović Drasko – Trener golmana .

Sponzori kluba